Image
Image
Image

 

 

 

 

ERVARINGEN VAN CLIENTEN

 

 

"Mijn tijd met Frances was een bijzondere ervaring, ik ging er vanuit dat het gewoon bezoekjes waren om zo snel mogelijk aan het werk te komen want dat beeld had ik bij een "job coach" maar dat was niet zo.

Frances hielp mij door een periode waarin zelfvertrouwen een woord was wat voor mij bijna niet meer bestond.

Ze leerde me een andere manier van kijken naar mezelf, wie ik ben wat ik wil en wat voor mij het beste zou zijn, dit niet alleen op gebied van werk maar ook persoonlijk.

En in het jaar dat Frances me begeleid heeft ben ik alleen maar sterker geworden, ik doe dingen waarvan ik voor die tijd nooit gedacht had dat ik ze zou kunnen, mijn zelfvertrouwen is dan ook helemaal terug zelfs nog meer dan voor dit jaar van begeleiding.

Ik ervaar deze begeleiding van Frances als heel positief. Ze is iemand die ook echt naar je luistert en met je meedenkt

Frances bedankt voor alles!"

 

 

 

"Frances geeft je het gevoel dat jij de enige persoon bent die ze begeleidt. Ze is een zeer professionele sparring partner en coach die je handreikingen, tools en nieuwe inzichten geeft. Hierin is ook "gevoel" erg belangrijk en dat wordt ook nog eens heel concreet.

Na jaren lang van overleven in plaats van te leven en te genieten, is hier gelukkig verandering in gekomen. Ze heeft mij inzichten gegeven hoe ik om kan gaan met obstakels, situaties en tegenslag en dat heeft mij mijn gevoel van vrijheid en geluk teruggegeven. Ik heb uiteindelijk een baan gevonden en dat was ook één van mijn doelen van het traject. Een ander doel, in beweging te blijven , is eveneens gerealiseerd. Daarnaast even belangrijk, heeft dit traject mij naar een hoger plan gebracht en dat blijft mij altijd in positieve zin bij.

"Kam saham nie dah"-Merci- Frances"

 

 

 

"Ze heeft wat net onder de oppervlakte dreef bovengekregen. Ze hielp me een helder zelfbeeld te krijgen, iets wat me direct mijn droombaan opleverde en waar ik op lange termijn ook zeker profijt van ga hebben. - Merci!"  

 

 

"Ik ben dit traject gestart om voor mijzelf duidelijkheid te creëren. Deze duidelijkheid heb ik dankzij Frances ook daadwerkelijk gekregen.
Ze is een zeer goede coach die niets zonder een reden doet of vraagt. Daarbij houdt ze heel goed rekening met de persoon waar het omgaat: ik.
Haar professionaliteit zie je in allerlei zaken terug; manier van doorvragen, gekozen werkvormen; het gevoel dat ze je geeft etc...
Ik zou Frances dan ook zeker aanraden om mee te werken, Frances hartelijk bedankt!"

 

 

"Coach Frances heeft mij met haar begeleidingsgesprekken weer meer zelfvertrouwen en inzicht gegeven om daardoor beter/krachtiger en vrolijker in het leven te staan ."De slingers van het leven moet je toch zelf ophangen" Frances, bedankt voor je lieve, warme steun."

 

 

"Keuzes maken, oh zo moeilijk… want wat zijn de gevolgen? En als de keuzes die je moet maken deels vanuit je werkgever komen voor mij extra lastig. Toen ik op dat punt kwam in contact gekomen met Frances. Voelde vanaf het begin vertrouwd, ook al liet ik niet alles zien en horen. Door de goede gesprekken, persoonlijke verhalen en het gevoel te hebben er te mogen zijn uiteindelijk de keuze gemaakt en er een vervolg aan geplakt. De opleiding NLP start al zeer snel en hoe spannend ook hoop ik dat het mij veel gaat opleveren. Samen met Frances bereikt dat ik een keuze kon maken en er achter kon staan. Daardoor op werk ook al enige veranderingen, dus zelfs na onze gesprekken gaan de veranderingen door. Erg fijn om daar zo heerlijk te hebben gezeten met uitzicht op het water. Door het pontje te nemen letterlijk en figuurlijk een frisse wind bij start en eind. Bedankt voor alles!"

 

 

 

"Soms heb je dat, dat je jezelf even kwijt bent. Je wil zo graag maar het lukt even niet.
Ik herkende mezelf niet meer, kon niet meer echt genieten, voelde me onrustig en schopte overal tegenaan. Ik voelde dat ik er alleen niet snel uit zou komen en dat een beetje hulp wel handig zou zijn. Tijd voor verandering.
De hulp die ik nodig had, heb ik van Frances gekregen. In haar kamer met uitzicht op de IJssel werd me een spiegel voorgehouden. Ik ontdekte mijn karakterstructuur. Ik kwam erachter dat ik uit balans was en wat ik moest doen om weer meer in balans te komen.
Ik merkte dat haar eye-openers en duwtjes in de rug me weer op het juiste spoor brachten.
Een stapje verder ontdekte ik mijn kwaliteiten, interesses, inspiratiebronnen en belemmeringen. Ik weet nu weer wie ik ben, wat ik kan en heel belangrijk: wat ik wil.
Aan mij de taak om de richting die ik nu gekozen heb ook echt te gaan ontdekken.
Frances als personal coach, ik zou haar zeker aanbevelen"

 

 

 

"Dank zij Frances kan ik weer mijzelf zijn. Getroffen door een CVA was ik gedwongen eerder te stoppen met mijn professionele werkzaamheden dan gepland. Dat veroorzaakte schuldgevoelens bij mij. Op een rustige, vertrouwelijke manier heeft Frances mij laten inzien dat hier absoluut geen noodzaak voor was. Vanaf het intakegesprek doorgrondde zij mij dusdanig dat zij daardoor wist hoe met mij te werken. Voorzichtig legde zij wat zwakheden van mij bloot en gaf bruikbare tips om hieraan te werken, c.q. hiermee om te gaan.
Alles bij elkaar kijk ik terug op erg zinvolle bijeenkomsten waardoor ik de wereld weer “recht in de ogen durf te kijken” (aan zelfrespect heb gewonnen) en zeer zeker ook beter  voor mij zelf durf op te komen. Vooral dat laatste heeft mij al enkele keren (voor mij verbazingwekkende) “resultaten” opgeleverd. Bedankt Frances!!!!!"

 

 

"Frances wist bij mij de juiste snaren te raken en heeft een grote bijdrage geleverd aan het terug winnen van mijn zekerheid. Door het vertrouwen rustig op te bouwen, wist zij mij op mijn gemak te stellen, mijn reserves te laten varen en mijzelf weer te hervinden.
Mijn gesprekken met haar waren (zijn) voor mij heel waardevol en dierbaar! Daar kan ik nog lang op teren.
Zij heeft mij op een professionele en integere wijze begeleid."

 

 

"Vanwege een heftige burnout ben ik via social media weer met Frances in contact gekomen. Ik was zelf al bezig om een werkervarings plek te zoeken om weer werkritme op te doen maar helaas miste ik een sparringpartner om de juiste keuze te kunnen maken en even te kunnen relativeren bij de nodige teleurstellingen.
Op mijn verzoek mocht ik van het UWV afdeling ziektewet een traject in bij Frances. Dit voelde erg vertrouwd en als een gelijkwaardige sparringpartner. Frances werkt heel erg uit haar gevoel en helpt je te relativeren en je de tools aan te reiken om verder te kunnen. Wat ik vooral weer geleerd heb tijdens onze sessies is dat ik dicht bij mijzelf en mijn eigen gevoel moet blijven. Een stukje bewust wording wat ik kwijt was.  Daarnaast nam Frances mij  op de momenten dat ik vastliep even de touwtjes van mij over in bv contacten met werkgevers. Later heb ik dit zelf weer opgepakt. Ook kort nadat Frances het traject heeft afgerond heeft ze mij toch nog (via een tip)aan een leuke re-integratie werkplek kunnen helpen. Frances blijf je werk zo doen als mensen mens, dit is best heel bijzonder en zeer prettig om deze begeleiding te mogen ervaren.
Ik  genoot steeds van de boottochtjes via het pontje en het rustgevende uitzicht vanuit jouw werkruimte over de IJssel. Thnx voor je hulp."

 

 

"Frances heb ik ervaren als een warme, meelevende en openhartige  vrouw die haar vak met veel passie uitvoert.
Als ik daar was, was het voor mij net of ik op bezoek  was bij een vriendin met een heerlijk kopje cappuccino( die ik zeker gaat missen). Door haar eigen levenservaring begrijpt en voelde ze mij precies aan. Het vertrouwen was er ook snel .Ik ben iemand die zich  niet gauw bloot geeft, maar Frances lukte het wel om tot mij door te dringen. De gesprekken(en haar) ga ik ook heel erg missen. Frances bedankt."

 

 

 

 

"Tijdens mijn tweede burn-out ben ik bij Lavicis terecht gekomen. In het kennismakingsgesprek met Frances voelde ik me meteen op mijn gemak en serieus genomen. Haar persoonlijke benadering, eerlijkheid, transparantie en prettige persoonlijkheid zorgden ervoor dat ik me snel vertrouwd en veilig bij haar voelde.

De coachingsgesprekken met Frances zijn als een metaforische brillenwinkel. Ze reikt verschillende monturen aan om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en dat levert zeer waardevolle inzichten op. De verschillende werkvormen hebben me geïnspireerd en de holistische benadering waarmee ze werkt heeft me doen inzien dat alle ingrediënten in mij aanwezig zijn. En het is aan mij om de ontwikkelde en minder ontwikkelde kwaliteiten te voeden en te onderhouden."  

 

 

 

"Vanwege veranderingen op mijn werk zat ik niet lekker in mijn vel, ook privé niet. Na enkele oriënterende gesprekken met verschillende bureau's ben ik bij Lavicis en Frances terechtgekomen voor een coachingstraject. Het sprak me vooral aan dat zij niet alleen de nadruk op werkomgeving legde, maar meer op je eigen persoonlijkheid.
Door de juiste vragen te stellen en je uit te dagen heeft Frances mij geleerd over mezelf na te denken. Allerlei zaken kwamen naar boven, die eigenlijk wel bij mij bekend waren, maar waar ik me niet bewust van was.  Ik ben iemand die niet direct heel open is, maar door haar oprechte belangstelling en warmte lukte het Frances vrij snel de juiste snaar te raken.

Het leven bestaat uit keuzes maken en ik weet nu beter welke keuzes ik moet maken om er zelf blij van te worden. Dat leidt helaas wel eens tot botsingen met anderen heb ik al gemerkt, maar ik kies nu voor mezelf!!

De coaching heeft mij een nieuwe richting en nieuwe energie gegeven. Nu is het aan mij de taak om die richting te volgen en daar resultaat uit te halen."

 

 

"De gesprekken met Frances voelden als op visite komen bij een vriendin.

Frances laat je nadenken en praten over jezelf en dit gebeurt op een heel natuurlijke wijze.

De oefeningen en de diepgang van de gesprekken helpen mij bij het maken van de keuzes die ik moet maken."

 

"Vanuit de schoolbank aan het werk en na 25 jaar nog steeds werkzaam bij de zelfde werkgever. Weliswaar in andere functies en op andere locaties, maar wel steeds die zelfde vertrouwde werkgever. Als gevolg van een reorganisatie kom je voor de keuze:

Accepteer je de aangeboden minder aantrekkelijke baan of ga je op zoek naar iets anders?

Een keuze tussen zekerheid of onzekerheid. Frances heeft mij geholpen om deze keuze weloverwogen te maken. Haar aanpak waarbij ze door het stellen van vragen, doorvragen, reflecteren en vooral heel goed luisteren, bij mij steeds de gevoelige snaar wist te raken, bracht mij steeds een stukje dichterbij mij keuze. Frances heeft mij vervolgens verder geholpen bij het inzichtelijk maken van mijn drijfveren, waar word ik blij van en welke randvoorwaarden zijn voor mij belangrijk in een nieuwe job. Wat ik vooral zo in haar heb gewaardeerd is de rust die ze uitstraalt. Frances is een hele warme persoonlijkheid waar je geen enkele drempel voelt om je te uiten. Het voelt als of je met je vriendin een persoonlijk gesprek voert, maar ondertussen helpt ze je verder en legt ze steeds de focus op je kwaliteiten. Vooral dat laatste geeft je kracht om weer zelfverzekerd naar de toekomst te kijken. Frances heel erg bedankt voor onze fijne gesprekken en ik zal er nog vaak met plezier aan terug denken." 

 

 

"De coaching door Frances was heel waardevol, goede open gesprekken, soms confronterend maar altijd gericht op het veranderen en verder komen in je leven en werk.

Blij dat ik de stap gezet heb, door de hulp van Frances heb ik mezelf de mogelijkheid gegeven om te mogen en kunnen veranderen of weer te zijn wie ik ben." 

 

 

"Na 28 jaar ontwikkelingswerk in West-Afrika raakte ik in een zware bipolaire crisis die me verder werken onmogelijk maakte. In de ziektewet beland kreeg ik bijstand van Frances, wat een exellente keus bleek.

Nadat eerst de 'restcapaciteit qua werken' gezamelijk duidelijk was geworden (conclusie 'zeer beperkt'), is als vanzelf een traject levensloopbegeleiding gestart, wat mede mogelijk werd gemaakt omdat m’n werkgever door het UWV werd verplicht tot een jaar extra reïntegratie-poging.

Ik was chaos, stemmingswisselingen (zelfoverschatting afgewisseld met depressies) maar mede door de begeleiding van Frances ben ik een stuk verder gekomen en zie ik weer de lol in het leven, heb ik m’n ziektebeeld geaccepteerd en kan ik weer dingen aan zonder beklemmingen en angsten.

Als kernwoorden voor haar persoonlijkheid en aanpak wil ik melden :

Haar persoonlijke betrokkenheid

Haar professionaliteit zowel in reïntegratie als levenscoaching

Haar capaciteit om vloeiend grensoverscheiding te maken van reïntegratie naar levensloopbegeleiding

Het feit dat ze afgewogen ruimte laat aan de client om z’n weg te kiezen (terwijl ze die wel degelijk stuurt…., waardoor haar aanpak beklijft)

Haar ook praktische hulp in moeilijke situaties, zoals in mijn geval de aanwezigheid bij het (af-) keuringsgesprek bij de UWV keuring-arts. Net zoals haar bereidheid om te helpen formulieren in te vullen waar ik nachtmerries van kreeg.

En wat belangrijk is/was voor mij: ze gebruikt geen 'technieken' zoals  'spiegelen' om tot (zelf-)inzicht te komen. Want: Daar heb ik een broertje  dood aan.

Waarschijnlijk was ik ,- met m’n bipolair zijn -, een zware klus voor Frances, maar ze kon ‘m aan. "

 

 

 

 

"In april 2011 ben ik via het UWV doorverwezen naar Frances. Ik was inmiddels al 2 jaar thuis door een burn-out en ik was er aan toe om een stap richting 'werk' te maken. Mijzelf gaan activeren om het zo te noemen.
Dat was allemaal heel spannend. Zeker omdat de vermoeidheid nog steeds aanwezig was. Daar word je onzeker van. In het eerste gesprek heb ik gezegd dat we niet voor niets bij elkaar zitten. Best een vreemde uitspraak voor een eerste ontmoeting, al zeg ik hetzelf. Maar niets is minder waar. Aan het eind van het traject was het voor mij heel duidelijk waarom ik bij Frances ben terecht gekomen. (met dank aan de UWV). Voor mij heel bijzonder.
 
Frances is sensitief, warm, oprecht, betrokken, professioneel, helder en duidelijk. Je voelt je 'thuis' bij haar. In een modderpoel kan zij de essentie nog bij je naar boven halen om je weer een stap verder te brengen in je eigen proces. Het gaat niet alleen over werk, maar over je totaalbeeld: mens, werk en privé. Alle dingen samen maken wie je bent. En hoe meer je dat weet hoe beter je op zoek kan gaan naar een (arbeids)omgeving die bij je past. Of misschien vindt de omgeving jou wel........:-)
 
Frances is samen met mij het afgelopen jaar op reis gegaan in mijn zoektocht wie ik ben en wat ik wil.
En daar ben ik heel ver in gekomen! De basis is gelegd. Het was bijzonder fijn om de reis samen met Frances te maken en ik vind het jammer dat deze momenten over zijn... Ook omdat ik de met volle aandacht bereide heerlijke kopjes cappucino ga missen!
 
Frances, Heel veel dank voor alles wat je mij hebt meegegeven!"

 

 

 

 

"Na lang worstelen heb ik bij Lavicis weer de weg naar boven gevonden en heb ik weer energie en vertrouwen in de toekomst."

 

 

 

"Lavicis is Frances.

Frances is Lavicis.

Werken, leven, veranderen. Het heeft allemaal met elkaar te maken en zo werkt Frances ook.

Frances is oprecht, betrokken,  alert, en heeft een zuivere intuitie..

Ze luistert zonder oordeel. Ze weet feilloos beperkende overtuigingen te traceren.

Frances haalt het beste in mensen naar boven en gaat uit van hun eigen kracht.

Ik heb onze gesprekken als heel bijzonder ervaren,

Soms kom je iemand tegen , die het verschil maakt,

die je raakt, Frances jij bent  zo iemand voor mij..." 

 

 

 

"Prima coach die door haar open en enthousiaste houding mij weer heeft doen inzien dat ik er mag zijn!!!!!!

Ik ga de gesprekken zeker missen!!" 

 

 

 

"Onzeker en erg moe van een nare periode kwam ik bij Frances binnen. Zij daagde mij uit om mijn grenzen te verleggen. Nu kijk ik vol vertrouwen de toekomst in en durf ik te vertrouwen op mijn gevoel. Weet ik waar mijn kwaliteiten liggen en durf ik deze te laten zien. Dankzij de openheid van Frances, haar betrokkenheid en directheid heb ik een stukje van mijzelf teruggevonden wat ik kwijt was. Door de warme persoonlijkheid van Frances en oprechte belangstelling is mij dit gelukt. Frances dank je wel voor je coaching. Dit is één van de mooiste cadeaus die je iemand kan geven!" 

 

 

 

"Frances bedankt voor het fijne traject. Ik vond het echt super van het UWV dat ik bij jou een traject heb mogen volgen. Ik heb het hier al vaker gelezen maar het voelde inderdaad als een cadeautje. Het traject begon in een voor mij zeer emotionele periode. Daar hebben we veel aandacht aan gegeven maar we hebben samen ook al snel de omslag kunnen maken door naar de toekomst te kijken. Ik heb je als persoon heel prettig ervaren. Door je open en kwetsbare houding kan er echt een band groeien! Bedankt."

 

 

"Frances zorgde ervoor dat ik nu echt mijn ogen opende en dat hetgeen wat ik eigenlijk al diep in mijn hart wist nu ook ging voelen. Door dat gevoel kon ik veranderen. Van weinig zelfvertrouwen en te perfectionistisch ben ik gegroeid naar een persoon die sterk in het leven staat en zichzelf respecteert. De gesprekken met Frances heb ik ervaren als momenten om naar uit te kijken. Het waren momenten waarop ik mijn hart kon luchten, mijn ei kwijt kon en naderhand weer een stukje verder was gekomen. Stiekem vind ik het jammer dat het stopt."

 

 

 

"De kennis van Frances, haar professionaliteit en betrokkenheid gaven mij direkt het gevoel dat ik mijzelf open mocht stellen zonder veroordeeld te worden.
Ik mocht mijzelf weer kwetsbaar opstellen!! 
Het zelfinzicht en vertrouwen in mijzelf en anderen heb ik door het traject en de coaching van Frances teruggekregen, ik kijk nu in de spiegel en denk
ik doe het op mijn manier en dat is goed, ik word gehoord, ik mag er zijn!!  
Ik weet mijn grenzen nu weer duidelijk aan te geven en dat voelt heerlijk!!
Ik heb de coaching van Frances ervaren als een warme deken, een cadeau, dit gun ik een ieder!!
Frances dank je wel voor alle fijne gesprekken en spiegelmomenten en vooral je menszijn."

 

 

"De coaching welke ik van Frances mocht ontvangen gaf mij een prettig houvast, een realistisch plan, een nuttige kijk in de spiegel en prettige en interessante gesprekken met een oprecht geïnteresseerd mens.

Het is vooral de authentieke persoonlijkheid, de oprechte interesse die samen met haar kennis en professionaliteit mij al snel het gevoel gaf dat ik bij de juiste persoon was terechtgekomen en dat ik slechts mezelf en een goede instelling hoefde in te brengen om het in overleg gemaakte plan te waar te maken. 

Frances gaf me al snel het gevoel dat ik zelf de regie kon, mocht en moest nemen om de juiste stappen te kunnen maken en dat haar rol slechts bestond uit het vanaf de zijlijn aanwijzingen geven en enthousiast aan te moedigen. 

Ik gun een ieder die wat ondersteuning nodig heeft om weer op gang te komen een coach als Frances."

 

 

  

"Ik wist niet meer wie ik was.
Dat weet ik nu wel……………….

Ik ben wie ik ben !!!!!!!!!!!!!!!!

En dat voelt goed!!!!!!!!!!!!!!!"

 


 

"Het zelfinzicht dat ik door het traject gekregen heb kan ik op bijna alles in mijn leven toepassen. Het is niet zoals ik in het begin dacht alleen loopbaanbegeleiding richting ander werk, re-integratie of studie. Het is veel meer dan dat. Het persoonlijke stuk, de levensloop maakt de coaching van Frances zo sterk. Dank hier voor! "

 

 

"Het afgelopen jaar is voor mij erg moeilijk geweest. Van burnout,naar loopbaancoach. Op zo'n moment ben je gebaat met mededogen en mag je van geluk spreken waneer je de juiste coach krijgt. Voor het eerst in mijn leven had ik geluk en kwam in handen van Frances.Op het moment dat ik bij haar kwam was mijn verdriet nog aanwezig. Ik wist niet waar ik beginnen moest,en zeker niet wat mijn leven me zou bieden op de arbeidsmarkt. Het vertrouwen was er al snel,en wanneer ik naar huis ging op mijn fiets voelde ik me sterk. We hebben eerst gewerkt aan hoe ik keuzes kon maken. Mede dank zij haar heb ik de juiste keuze gemaakt.
Ik voel me nog steeds sterk, misschien wel sterker dan dat ik me ooit gevoeld heb.
Zij heeft respect gehad voor mijn zijn, mijn leven. Diep respect zal ik de rest van mijn leven hebben voor haar".

 

 

"De klik en vertrouwen was er eigenlijk vanaf het eerste gesprek.

De term Loopbaan- en levenscoach is goed gevonden want dat was ook hoe onze gesprekken verliepen. Voor mij was deze mix een uitkomst. Veel privé vraagstukken liepen door in de werksfeer en andersom. Door haar ervaring voelde ze dit goed aan. Haar aandacht en interesse voelden oprecht, iets waar ik in mijn situatie heel gevoelig voor was. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn kwaliteiten maar ook vooral waar ik blij van word en hoe om te gaan met de minder leuke situaties in je werk en leven. Ik weet mijn grenzen beter te bepalen maar vooral ook beter te verwoorden wat ikzelf nodig heb om goed te kunnen functioneren.

Ik zal de gesprekken missen!"

 

 

"Ik heb het voorrecht gehad om een loopbaantraject te mogen volgen bij Lavicis.

In een periode van 9 maanden heb ik een heel duidelijk beeld gekregen waar mijn interesses en competenties liggen.

Dit inzicht heb ik enerzijds gekregen door het maken van een test, maar anderzijds heeft ook Frances zelf door haar persoonlijke inbreng en visie in grote mate hieraan bijgedragen.

Door haar betrokkenheid en (soms lastige) confrontaties heeft ze mij duidelijke inzichten gegeven en op een goed spoor naar ‘een nieuwe toekomst’ gezet.

Het uitwerken van deze visie is nu aan mijzelf, maar door de bagage die ik van Lavicis heb meegekregen ben ik ervan overtuigd dat dit goed gaat komen."