Ervaringen van cliënten

Hieronder beschrijven cliënten van Lavicis hoe zij de begeleiding door Frances hebben ervaren."Frances is een inspirerende vrouw, die je op een subtiele, natuurlijk wijze op de plek brengt waar je uiteindelijk komt. Belangrijk was, dat zij je in je waarde laat en je niet 'betuttelt', zodat het vertrouwen de ruimte krijgt om te groeien. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, waardoor er een vrije denkruimte ontstaat. Dit was voor mij een onvergetelijke, inspirerende periode, waarmee ik nu verder kan. Frances, chapeau!!!" 

"De coaching bij Lavicis heeft bijgedragen aan mijn herstel, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook gezien mijn rol op de arbeidsmarkt. Ik ben beter gaan inzien welke elementen voor mij van belang zijn, zodat ik een plek kan vinden (en vasthouden) die bij mij past. Omdat ik nu niet continu op mijn tenen moet lopen of mezelf anders voordoen is hierdoor terugval bijna uitgesloten. Bewustwording en grenzen bepalen & houden gaan nu vanzelf!"

"Via het UWV ben ik bij Frances terecht gekomen voor loopbaancoaching. Wat mij zeer aansprak is dat het niet alleen ging over de ‘technische’ zaken als cv en solliciteren maar ook over mij als persoon. Door gebeurtenissen in het sollicitatieproces te bespreken en in een ander perspectief te plaatsen kreeg ik waardevolle informatie over mijzelf die mij heeft geholpen om te groeien als persoon. Mooi is dat we het proces succesvol hebben kunnen afsluiten met een nieuwe dienstbetrekking die bijzonder goed bij mij past." 

"Toen ik binnenkwam voelde ik mij als een plant in een plastic zak. Zo’n plant die je bij het tuincentrum in een zak meeneemt bij de kassa. Ik voelde mij benauwd en ongelukkig. Door de gesprekken met jou verkreeg ik een beter inzicht in mijn eigen doen en laten. Langzaam heb ik mij kunnen ontdoen van mijn plastic zak en nu voel mij weer vrij en gelukkig."

"Frances is een coach waarbij je je gelijk thuis voelt. We hadden veel raakvlakken en dat maakte het vertrouwd en veilig. Door gericht te kijken naar oplossingen en communicatiestijlen maakte het dat ik een stap verder ben in het proces om mijzelf weer te herontdekken. "

"Ik heb een coachingstraject bij Lavicis doorlopen omdat ik vastgelopen was in mijn werk als leerkracht. Ik had meteen een goed gevoel bij Frances en voelde me elke keer enorm gesteund. Al snel werd duidelijk welk mechanisme achter mijn manier van denken/doen zat. Ook heb ik geleerd om beter voor mezelf te zorgen en zelf meer de regie in handen te nemen door proactiever te reageren in situaties. Dit alles heeft geleid tot een verandering in mijn loopbaan waar ik erg veel zin in heb. Vrij snel heb ik nu ook een baan gevonden in de richting die ik op wilde." 

"Ik kwam bij Frances met het idee dat ik vastliep in mijn gevoel over wat ik wil in mijn werk en of ik nu wel op de juiste plek zit. Na 5 sessies is het mij duidelijk welke richting ik in wil slaan. Ik heb nog geen andere baan gevonden, maar weet nu wel waar ik heen wil en wat de volgende stap is om in die richting te bewegen. Frances is een professionele, warme coach die mij goed geholpen heeft mijn blinde vlek te onderzoeken. Ze voelde goed aan wat nodig was. Vertrouwend op mijzelf ga ik nu weer verder!"

"Tijdens mijn coachingssessies heeft Frances mij leren inzien dat het leven makkelijker wordt door juist te doen dan alleen maar in mijn hoofd te zitten. Hierdoor heb ik meer balans kunnen creëren in mijn werk en privé leven, wat voor mij het uitgangspunt was om dit traject te doorlopen." 

"Ik heb het coachingstraject als heel prettig ervaren! Frances heeft me geleerd om anders naar mezelf te kijken en te waarderen hoe ik ben. Hierdoor kan ik veel beter mijn (werk)plek innemen en dat geeft energie, waar het eerder energie kostte. Het traject liep heel gestructureerd en we werkten naar een doel. Frances is naast professioneel, ontzettend enthousiast en gezellig. Daardoor keek ik altijd uit naar de gesprekken!"

“Ik ben heel gespannen op de eerste afspraak gekomen bij Frances, maar dat was helemaal niet nodig. Ik had gelijk een goed gevoel en vertrouwde haar. Door de gesprekken ben ik opener naar mezelf en anderen geworden, ben erachter gekomen wat mijn kwaliteiten zijn en heb geprobeerd grenzen te verleggen.”

"Tijdens mijn coachingstraject bij Frances ben ik haar persoonlijke aanpak enorm gaan waarderen. Ze weet een vertrouwelijke en ontspannen sfeer te creëren waarbinnen je bijna op een speelse manier je eigen krachten kan ontdekken. De gesprekken worden ook wel afgewisseld met uitstapjes naar ruimtelijke oefeningen. Dit werkte goed om wensen en dromen inzichtelijk te maken. Door het vertrouwen dat Frances daarbij uitstraalt inspireerde ze mij om mijn angsten onder ogen te zien en meer op eigen kwaliteiten te vertrouwen.
De opgedane ervaring binnen het traject heeft een groter vertrouwen gegeven in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van mijn toekomstige carrière. Ik ben luchtiger naar mijn eigen werk gaan kijken. Hierdoor is mijn volgende stap naar zelfstandig ondernemerschap geen blinde sprong in het diepe, maar een logisch vervolg geworden op mijn carrière voorafgaande aan dit traject."

"De gelegenheid krijgen om in een warme sfeer, met een geweldige coach over mezelf te mogen leren, mij te ontwikkelen en mezelf te analyseren voelt als een prachtig en waardevol cadeau met een grote strik erom. Frances bedankt!"  

"Ik heb met plezier de sessies bij Frances gevolgd en ging altijd met een goed gevoel weer naar huis. Door met haar over jouw problemen te praten krijg je een ander inzicht en ga je er gemakkelijker mee om. Frances kan zich heel goed verplaatsen in jou als persoon. Jammer dat mijn sessies zijn afgelopen, ik ga dit zeker missen."

"Na 9 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben kwam ik uitgeblust thuis te zitten waarbij in eerste instantie de hoofdvraag leek te zijn of ik nog wel in het onderwijs paste. Al na 1 gesprek kwam ik er bij Frances achter dat ik niet het onderwijs, maar de school ontgroeid was. Deze bleek niet meer bij mij te passen waardoor ik thuis kwam te zitten. Frances heeft mij geholpen mijn kwaliteiten opnieuw te ontdekken en mij diverse handreikingen gegeven waardoor ik weer in mijn kracht ben komen te staan. Ondertussen werk ik weer vol plezier op een andere basisschool."

"Frances, ik vind jou een bijzonder iemand. Je bent heel helder en fijn intuïtief voelend'
Ik heb bij jou kunnen huilen en kunnen lachen. De oefeningen die ik van jou aangereikt kreeg, hebben mij geholpen om meer inzicht in mijzelf te verkrijgen. De gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren. Je hielp mij te groeien in mijn up en down proces."

"Tijdens onze laatste bijeenkomst vroeg Frances mij hoe ik het afgelopen jaar had ervaren. Ik begon toen met de zin: ”Wat lag ik in de kreukels” En toen ging het al snel over het woordje ‘lag’. Ik was in een achtbaan van negatieve ervaringen terecht gekomen, zowel zakelijk als privé. Mijn zelfvertrouwen was tot onder het vriespunt gedaald en er leek maar geen einde te komen aan de tegenslagen.

Frances heeft mij vervolgens op haar eigen doortastende wijze geholpen om mijzelf te herpakken en de kreukels glad te strijken. Zij zorgde voor rust in mijn hoofd en een frisse blik op de toekomst. Ik voel dat ik een stuk steviger in mijn schoenen sta dan in een hele lange tijd hiervoor en heb weer vertrouwen in mijzelf gevonden. Frances, heel erg bedankt hiervoor!"

"Ik ben het coachingstraject ingegaan met oa het doel om er achter te komen of mijn huidige werk nog wel bij mij paste. De aanpak van Frances was gericht op het positieve, geen: ja, maar....
Dit was voor mij echt de manier om aan de slag te gaan, hierdoor heb mezelf pas echt leren kennen. Iets wat ik als mijn grootste zwakte zag; mijn kwetsbaarheid, stond bij de afronding bovenaan het lijstje van mijn sterke kanten.
De coaching heeft geholpen bij de totstandkoming van een basis waarop ik vol vertrouwen mijn pad op ga, waar dat pad me ook gaat brengen. De begeleiding van Frances heb ik als to the point, helder, open, eerlijk, inspirerend en stimulerend ervaren."

"Ik heb het heel fijn gevonden om bij jou mijn verhaal kwijt te kunnen na het overlijden van mijn vriend. Je hebt mij daarmee goed op weg geholpen. Het was heel vertrouwd waardoor ik ook heel open kon zijn, wat goed voelde. Ik keek er dan ook elke keer naar uit om er naar toe te gaan."

"Frances heeft me tijdens haar coaching geholpen met het helder krijgen van mijn doelen en meer inzicht gegeven in mezelf. Ze heeft hiervoor gebruik gemaakt van allerlei tools en modellen, overgoten met een grote dosis persoonlijk contact in de vorm van diepgaande gesprekken. Daarin wist zij de juiste balans te vinden tussen aandacht en begrip enerzijds en doelgerichtheid en oplossingen anderzijds. Gedurende de coaching heeft zij ook regelmatig eigen persoonlijke zaken besproken, zonder daarbij zelf op de stoel van cliënt te gaan zitten. Het resultaat van haar coaching voor mij is niet concreet een baan, maar dat komt zeker. De inzichten die ik bij Frances heb gekregen kan ik daarbij absoluut gebruiken. Frances, bedankt!"

"Toen ik enkele jaren geleden bij Frances aanklopte voor een loopbaantraject was ik er slecht aan toe. Ik was uitgevallen met een burn-out en ik wist dat het anders moest, maar hoe? In de eerste maanden wilde ik hard vooruit, maar Frances leerde mij op de rem staan. Mijn hoofd wilde dat wat destructief was, maar Frances leerde mij met mijn hart te voelen en zelfcompassie in te zetten.
Inmiddels ben ik bijna 2,5 jaar verder en merk ik de verandering in mezelf. Ik maak bewuster keuzes en heb geleerd beter voor mezelf te zorgen. Ook ben ik een stuk rustiger en hoef ik niet meer zoveel.
Hoewel ik aanvankelijk dacht dat de verandering van buitenaf moest komen (mijn werk moest anders, mijn leven moest veranderen) ben ik gaan inzien dat daarvoor eerst een verandering in mijzelf moest ontstaan. Vanuit deze verandering maak ik andere keuzes, keuzes die beter bij mijn leven van nu passen. Dat daarmee de wereld om mij heen er ook anders uit is gaan zien had ik een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. Frances voelde feilloos aan wat ik nodig had om er uit te komen. Haar hulp bood mij niet een pakket met oplossingen, maar een pakket met zelfinzichten waarmee ik een leven verder kan."

"Na het intakegesprek had ik al een goed gevoel bij Frances. In het begin van het traject werd me vanzelf duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe stap. Frances heeft me geholpen om duidelijk te krijgen waar mijn kracht ligt, die was de laatste jaren grotendeels verdwenen. Ik ga me weer met vernieuwde energie op de toekomst richten."

"Ik ben bij Frances gekomen, omdat ik twijfelde of een baan als IB-er wel bij mij past. De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik weet dat wát ik doe het goede is. Ik benut mijn talenten en doe wat ik leuk vind! Ik heb geleerd dat de manier waarop ik de zaken aanpak wellicht anders kunnen. Meer voor mijzelf kiezen en minder luisteren naar een negatief stemmetje in mijn hoofd.
De wijze waarop Frances mij op zeer persoonlijke manier heeft benaderd, heeft ervoor gezorgd dat ik naar mijzelf durfde te kijken. Ik ben een proces ingegaan (zowel zakelijk als privé), waarbij Frances mij geholpen heeft de eerste stappen te zetten. Na 6 sessies kan en durf ik het aan om zelfstandig verder te groeien en dat ga ik ook zeker doen!"

"Toen ik startte met de loopbaancoaching was ik onzeker, moe (weinig energie), kon niet meer genieten, zag overal tegenop en twijfelde of ik mijn huidige werk wilde blijven doen. (was het niet te zwaar voor mij?). Nu geniet ik weer, heb weer energie en kijk veel positiever naar mezelf en naar andere dingen die op mijn pad komen. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik heb ervaren/geleerd dat je zelf op veel dingen invloed hebt en dat het heel belangrijk is hoe je er zelf naar kijkt en mee omgaat. Vóór de coaching was ik teveel negatief gericht. Ik heb de coaching heel prettig gevonden. Zelf wilde ik vaak sneller, maar nu zie ik in dat het pad dat Frances bewandelde beter is. Nu zijn de dingen uit mezelf gekomen en is het dus ook van mij."

"Ik heb de coaching van Frances als heel prettig ervaren. In de gesprekken die wij hadden durfde zij ook stukken van zichzelf te laten zien waardoor er echt contact mogelijk was. Ik vind dat heel eng, maar ook erg prettig. Door de gesprekken en oefeningen heb ik inzicht verworven over hoe het in mij functioneert. Nog belangrijker vind ik dat ik een manier heb gevonden om contact met mijzelf te maken door middel van mindfullnes. Ik ben nog maar net begonnen en merk al dat er ruimte ontstaat om naar mijzelf, mijn emoties, mijn angsten te kijken en ze niet weg te maken maar er te laten zijn. En dat is heel anders dan wat ik eerder deed. Ik ben bezig met een verandering. Het is net alsof ik eerder een reactief leven leefde. Reageren op wat er op mij afkomt en allerlei scenario’s klaar hebben om gepast te reageren. Nu ben ik op weg om vanuit mijzelf te leren leven. Vanuit mijn behoeftes en wie ik ben. Ik vind dat heel eng en merk steeds meer dat angst een grote motor in mij is die voor oude gedrag heeft gezorgd. 
Frances ik wil jou bedanken voor het feit dat je mij op dit spoor hebt gezet. En voor de prettige samenwerking die wij hadden."

Ik heb Frances ervaren als een zeer betrokken coach, iemand die dit werk alleen maar kan doen vanuit een oprechte interesse en warme betrokkenheid bij mensen. Dat maakt dat je je veilig bij haar voelt waardoor het zeer prettig werken is. Daarnaast voelt zij als geen ander aan in welke vorm zij een gesprek moet gieten om te komen tot datgene wat op dat moment nodig is.’

"Vanuit de schoolbank aan het werk en na 25 jaar nog steeds werkzaam bij de zelfde werkgever. Weliswaar in andere functies en op andere locaties, maar wel steeds die zelfde vertrouwde werkgever. Als gevolg van een reorganisatie kom je voor de keuze: Accepteer je de aangeboden minder aantrekkelijke baan of ga je op zoek naar iets anders?
Een keuze tussen zekerheid of onzekerheid. Frances heeft mij geholpen om deze keuze weloverwogen te maken. Haar aanpak waarbij ze door het stellen van vragen, doorvragen, reflecteren en vooral heel goed luisteren, bij mij steeds de gevoelige snaar wist te raken, bracht mij steeds een stukje dichterbij mij keuze. Frances heeft mij vervolgens verder geholpen bij het inzichtelijk maken van mijn drijfveren, waar word ik blij van en welke randvoorwaarden zijn voor mij belangrijk in een nieuwe job. Wat ik vooral zo in haar heb gewaardeerd is de rust die ze uitstraalt. Frances is een hele warme persoonlijkheid waar je geen enkele drempel voelt om je te uiten. Het voelt als of je met je vriendin een persoonlijk gesprek voert, maar ondertussen helpt ze je verder en legt ze steeds de focus op je kwaliteiten. Vooral dat laatste geeft je kracht om weer zelfverzekerd naar de toekomst te kijken. Frances heel erg bedankt voor onze fijne gesprekken en ik zal er nog vaak met plezier aan terug denken." 

"Toen mijn leven kolkte als een stuk drijfhout op een woeste rivier kreeg ik de tip om eens naar Frances te gaan. En dat was precies wat ik nodig bleek te hebben. Iemand die mij niet beoordeelde of veroordeelde maar gewoon naar mij wilde luisteren. Zo kreeg ik een betere kijk op mezelf. Door de gesprekken heb ik weer van mezelf leren houden en weet ik dat ik een waardevol mens ben met veel kwaliteiten. Hierdoor kan ik weer sterker in de wereld staan en heb ik geleerd dat het leven een weg is met ups en downs. Dat het beter is om deze emoties toe te laten dan om er tegen te vechten. En dan op deze intensieve weg word ik ineens ontslagen. Weer een enorme tegenslag waarvan je denkt dat je nu echt aan de grond zit. Maar ook nu weer hebben we samen mijn masker kunnen af doen en kwam mijn ware ik weer te voorschijn. Doordat er even helemaal niets meer moet en ik zeeën van tijd heb, ontstaan er allerlei gedachtes en ga ik ineens van alles horen, voelen en zien. Dit hele proces is het leven. Maar door alle druk van het hebben van een baan werden die gevoelens en mijn onderbuik gevoel naar de achtergrond gedrukt. Frances heeft mij geholpen in mijn ontwikkeling en mij de kracht laten ontdekken dat ik het nu zonder zijwieltjes mijn leven in de wereld wil rondrijden en ontdekken. Ik probeer de momenten gewoon te beleven, te voelen, met alle pieken en dalen. En als het even niet lekker gaat ook niet met en stalen gezicht en een glimlach op mijn gezicht te antwoorden maar mijn gevoelens oprecht te erkennen. Wat ik echt voel, vind en zie, pas dan begint mijn gezicht weer te schijnen. Dan kan ik mijn wandeling weer vervolgen. Mijn belangrijkste les is geweest dat je loslaten niet kunt controleren, er bestaat geen stappenplan. Het geheim van loslaten zit verstopt in het woord zelf. Laten. Laat. Laat zijn. Laat gaan. Laat los. Haal diep adem. Adem in, adem uit, ontspan en voel, doorvoel, laat los.
Frances dank je wel voor alles wat je mij hebt laten ontdekken. Blijf dit vooral doen want dit is echt jouw kracht en daar kun je veel mensen mee helpen."

Ik kwam bij Frances binnen als een soort van angstig vogeltje. Ik zal totaal niet goed in mijn vel door een reeks van gebeurtenissen in dat jaar ervoor en had angsten ontwikkeld. De sfeer in de ruimte waarin Frances werkt en haar eigen uitstraling en houding, maakten dat ik me meteen op mijn gemak voelde. Het voelde als een warm bad. Ik kon alles vertellen zonder dat ik het gevoel had dat erover geoordeeld werd.

Door onze gesprekken en wat oefeningen kwam ik uiteindelijk weer wat meer tot rust en verdwenen mijn angsten. Het waren gesprekken met een lach en een traan, waarin Frances niet schroomde om ook haar eigen ervaringen te delen. Hierdoor werd het gevoel dat je begrepen wordt extra versterkt.