Familie-opstellingen

Lavicis organiseert periodiek een (familie)opstellingenavond. Op zo'n avond werken maximaal twee cliënten in groepsverband aan een zelfingebrachte vraag.
Opstellingen geven inzicht en kunnen verhelderend en bevrijdend werken voor mensen die worstelen met (levens)vragen. Vooral vragen die iemand al langer bezig houden en waar wellicht al ‘van alles aan gedaan is’, maar waarmee diegene op een of andere manier niet veel verder mee komt, kunnen (familie)opstellingen een uitkomst bieden.


Worstel jij met (levens)vragen?
Wil je graag weten wat een (familie)opstelling jou kan brengen?

Kom dan deelnemen aan een opstellingen-avond bij Lavicis. Dit kan als deelnemer, maar ook als representant. Als representant ben je toeschouwer en/of participant in een opstelling van een andere deelnemer. Kijk op de pagina Actueel voor meer informatie.Familiesysteem

We weten vaak niet dat we onbewust verbonden zijn met een patroon (dynamiek) van een familiesysteem tot het moment dat we ons bewust van worden in een opstelling. Vaak ligt de oorzaak van deze dynamiek niet bij de cliënt, maar bij iemand in de ‘familielijn’ van vader of moeder. Dit noemen we het ‘systeem van herkomst’. Sommigen kunnen na jaren van ontwikkeling of therapie en veel werken aan zichzelf, er achter komen dat de oorzaak van het gedrag of het patroon in denken niet bij hen zelf ligt! Het enige wat je kunt veranderen aan de geschiedenis is je perceptie er op. Cliënten gaan dan ook naar huis met een veranderd innerlijk beeld en minder projectie op de ander. Op deze wijze zijn veranderingen vaak blijvend van aard.


Meer over Systemisch werk

Meer over Omgaan met veranderingen