Op Avontuur

‘Hoi, zullen we een keer in jouw auto gaan rijden? Ik heb nog nooit in een cabrio gereden.’

 

Ik hoef niet lang na te denken over het appje van Charissa. ‘Maar dan wil ik dat wel in stijl’ vervolgt ze. Mijn verbeeldingskracht laat me even in de steek. Want die auto, die heb ik al een jaar of tien. Het is heerlijk om met open dak de zon op mijn huid te voelen. Met een verkoelend briesje erbij wordt het nooit te heet. Maar verkleden? Dat heb ik nog nooit gedaan.

 

’Hoe bedoel je, verkleden?’

‘Nou, beetje jaren 50. Met een grote zonnebril, een hoofddoek, leuk outfitje en lippenstift!’

 

Ik merk dat mijn buik wat verkrampt en tegelijk voelde ik me net een klein meisje dat iets leuks gaat doen.

‘Of ga ik te ver naar je zin?’

‘Nee, we gaan het gewoon doen!’

 

Op de afgesproken dag komt ze naar me toe met een tas met attributen. Nadat ze eerst alles zorgvuldig uitstalt, drapeert ze een doek om mijn hoofd waardoor ik in één keer weggelopen lijk uit een film van vroeger. Zij heeft die flair, ik denk dat ik die gewoon onder mijn kin zou knuppen, ik heb daar gewoon niet zo’n gevoel voor. Allebei een forse zonnebril, een zwart jurkje en felrode lipstick.

 

Helemaal giebelig vertrekken we, alsof ik voor het eerst in deze auto rijd. Met nieuwe ogen en benieuwd naar hoe het zal gaan. Het voelt als vroeger, wanneer ik in mijn nieuwe kleren voor het eerst naar school ging. Zo benieuwd naar de reacties en met een buik vol vlinders en ook een klein beetje bang. Ogen blijven plakken als we voorbij komen. Haar ogen zien bloemen.

 

‘Kun je even stoppen?’ Ze stapt uit en plukte een paar wilde bloemen. Ik voel me opgetogen door zo samen op avontuur te gaan.

 

Net na de jaarwisseling rolt er een envelop door de brievenbus. Met een foto van ons als getuige van ons plezier en van de vriendschap.

 

Iedere keer als ik naar de foto kijk herinner ik me hoe meer intens ik dingen beleef als ik het samen doe in plaats van alleen: op avontuur gaan en plezier maken. Het hoeft niet groots en meeslepend, juist door een paar dingen anders dan anders te doen lijkt het alsof ik met nieuwe ogen kijk.   

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0