Over mij

Ik ben Frances Jonkers, loopbaan- en levenscoach én eigenaar van Lavicis.

 

‘Ik ben een stuurvrouw die inspireert om te oogsten om thuis te komen.’

Vanuit deze roeping leef en werk ik en ontmoet ik je graag in mijn praktijk.

 

Door het stuur in eigen hand te nemen ontstaat er ruimte om je eigenheid te ontdekken en te verdiepen, waardoor je je volle potentieel kunt gaan leven.

 

Als er werkelijk verbinding wordt gemaakt met jezelf en anderen, dan wordt échte ontwikkeling mogelijk. Aanmoediging, nabijheid en het welkom heten van de ander met alles wat er is, vormen de basis van waaruit ik mijn begeleiding vormgeef. Ik werk met mensen in transitie die zich oriënteren op een nieuwe stap in hun werkzame en persoonlijke leven.


Frances

Ik ben opgegroeid in Friesland. Als oudste dochter werd afstemmen op omstandigheden mijn tweede natuur. Op mijn 21e ben ik naar Deventer verhuisd waar ik een paar jaar later moeder werd van Bram en Marieke, die inmiddels al volwassen zijn. Ik heb een relatie met Wiep en samen zijn we dol op onze twee Britse Kortharen.

 

Om als mens te blijven groeien ben ik continu bezig met mijn eigen ontwikkeling en scholing. Steeds opnieuw leer ik mijzelf op een diepere laag kennen, mijn patronen en littekens onder de loep te nemen en vanuit een nieuw perspectief verder te gaan.

 

De afgelopen jaren ben ik geschoold als secure base en systemisch coach en heb ik mij kennis rondom hechting, trauma, psychologie, verlies, rouw en zingeving eigen gemaakt. Mijn eigen voortdurende ontwikkeling wordt gevoed door supervisie, training en door mijn samenwerkingen.


Nautilusschelp

De nautilusschelp in het logo van Lavicis is een symbool voor zelfontwikkeling. De gouden kern zit al in ieder van ons. De schelp is een behuizing/bescherming voor kwetsbaar leven en het uit de schelp komen is jezelf kwetsbaar durven opstellen en je bloot durven geven. De spiraal van de schelp is een mooi symbool voor het evolutionaire proces van leren en groeien, het pad naar buiten. De weg naar binnen naar de kern is het pad naar je ware zelf. 

 

Het levenspad: het is geen rechte lijn maar een spiraal.

 

We lijken iedere keer weer hetzelfde punt te passeren, maar iedere keer vanuit een verschillend perspectief. Daarbij zijn de ‘kamers’ in de spiraal ook symbolisch voor verschillende fases van ontwikkeling en groei. Ze worden steeds ruimer, maar blijven altijd verbonden met de kern. De spiraal staat voor komen tot bewustzijn.

 

De nautilusschelp symboliseert waar Lavicis voor staat: 'thuiskomen in jouw leven'.

 

 

@: Het schilderij van de banner is gemaakt door Mirjam Torenbeek