In de twaalf jaar dat ik mijn praktijk heb maak ik met mijn cliënten veel mee. Maar ook in mijn persoonlijke leven. In het voorjaar van 2022 voelde ik me uitgenodigd om over deze ervaringen blogs te gaan schrijven. Deze verhalen bieden herkenning maar ook steun, zorgen voor verbinding en laten je meelezen hoe ik in mijn praktijk te werk ga, maar ook als persoon naar het leven kijk. De blogs kan je op deze pagina en op social media lezen. De verhalen zijn heel divers, maar ze hebben ook veel...
Ze reageert direct enthousiast als ik vraag hoe dat in zijn werk gaat, een schilderij van mezelf laten maken. ‘Zullen we even videobellen’?
Oja, ik kon er dan ook nog iets van een affirmatie aan toevoegen. Dat ging ik toch ook doen, bijvoorbeeld: Ik ben goed genoeg.
Als kind groeide ik op met een vader en een moeder die van me hielden. Toch is dat geen garantie voor veilige hechting leerde ik later.
’Hoe bedoel je, verkleden?’ ‘Nou, beetje jaren 50. Met een grote zonnebril, een hoofddoek, leuk outfitje en lippenstift!’
Na jaren eindelijk weer een avondje uit, in de schouwburg van Deventer. In goed gezelschap, met Janet, mijn collega en ze voelt ook als vriendin. Ja ik ben echt uit!
Ik zag al helemaal voor me hoe we die dag van terras naar terras zouden rijden. Samen met mijn moeder een hele dag voor ons!
“Ik ben 65 jaar en ik heb een báán!!” roept ze me toe. Vervolgens barst ze in tranen uit. “Sorry hoor, maar ik kan het helemaal nog niet geloven”.